Loading...
 
Καλάθι
Πάσχα, η Ανάσταση της ελπίδας!
20 Apr 2022
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ
Article image

Το φετινό Πάσχα, για ακόμη μία χρονιά, είναι αρκετά ιδιαίτερο. Καλούμαστε να γιορτάσουμε την Ανάσταση εν μέσω πολέμου, πανδημίας και πολλών άλλων δυσάρεστων γεγονότων.

........................................................................................................................................
Πλέον, οι περισσότεροι, αν όχι όλοι μας, νιώθουμε αρκετά κουρασμένοι. Πολύ συχνά ακούμε τη φράση «Πιάσαμε πάτο, τι άλλο να συμβεί;» κι όμως, ως φαίνεται, κανένας μας δε γνωρίζει τι άλλο μπορεί να συμβεί.
Φέτος, πιο πολύ από ποτέ, έχουμε ανάγκη την Ανάσταση. Έχουμε ανάγκη να ξαναδούμε το φως στη ζωή μας, να νιώσουμε την ελπίδα και να χαμογελάσουμε. Να ανοίξουμε καλά τα μάτια μας και να δούμε, ότι γύρω μας δεν υπάρχει μόνο το κακό αλλά και το καλό.
Ανέκαθεν στη ζωή υπήρχαν και άσχημα και όμορφα πράγματα. Ο καθένας μας επιλέγει το που θέλει να εστιάσει. Σαφέστατα κάποια γεγονότα δε μπορούμε και δεν πρέπει να τα αγνοήσουμε. Είναι σημαντικό να αναπτύξουμε την ενσυναίσθησή μας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει, ότι θα πρέπει να παραβλέψουμε και όλα τα καλά, που έχουμε στη ζωή μας.
Φέτος, ας εστιάσουμε σε όλα τα θετικά. Στην υγεία μας, την οικογένειά μας, τους φίλους μας και σε ό,τι μας κάνει να νιώθουμε όμορφα. Τίποτα στη ζωή μας δεν είναι δεδομένο και είναι στο χέρι μας να χαιρόμαστε την κάθε μέρα με όλα τα καλά που έχουμε.
Φέτος, ας προσπαθήσουμε να προσφέρουμε στο διπλανό μας, ό,τι περισσότερο μπορούμε. Η προσφορά, είτε είναι υλική είτε άυλη, είναι πάντα ευεργετική και για αυτόν που τη δίνει και για αυτόν που τη δέχεται.
Ας αξιοποιήσουμε τις ημέρες των εορτών για να κάνουμε όμορφα πράγματα. Όλα όσα μας είχαν λείψει τα προηγούμενα δύο χρόνια, φέτος είναι ευκαιρία να τα χαρούμε. Το οικογενειακό τραπέζι, βόλτες με φίλους, εκδρομές και τόσες άλλες δραστηριότητες. Απλά πράγματα που μας γεμίζουν χαρά. Η ευτυχία κρύβεται σε απλές, καθημερινές στιγμές.
Εμείς, ευχόμαστε από καρδιάς, το φετινό Πάσχα να φέρει ειρήνη, αγάπη και ελπίδα σε όλους μας!

© 2024 ΟΜΙΛΟΣ ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ. - All rights reserved.
Developed by LogicOne