Loading...
 
Άδειο καλάθι αγορών

Ο Συν/σμός φαρμακοποιών Νοτ. Πελοποννήσου ιδρύθηκε το 1994 από 76 φαρμακοποιούς των νομών Μεσσηνίας – Ηλείας – Λακωνίας και Αρκαδίας με σκοπό την προμήθεια φαρμάκων και παραφαρμακευτικών προϊόντων στα φαρμακεία τους.

Με στρατηγική ανάπτυξης την γεωγραφική επέκταση το 2000 ιδρύθηκε η ΣΥΦΑΝΟΠ.ΑΕ με έδρα την Αμαλιάδα Ηλείας για την εξυπηρέτηση των φαρμακείων του νομού, θυγατρική του Συν/σμού.

Το 2004 ιδρύθηκε μια ακόμα θυγατρική με έδρα την Σπάρτη Λακωνίας και την επωνυμία ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΣΥ.ΦΑΡΜ.ΑΕ και το 2005 σε μετοχική συνεργασία με τον ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. ιδρύθηκε η ΜΑΙΝΑΛΟΝ ΣΥ.ΦΑΡΜ.ΑΕ. για την εξυπηρέτηση των φαρμακείων της Αρκαδίας με έδρα την Τρίπολη.

Ο Όμιλος ΣΥΦΑΝΟΠ.ΠΕ αριθμεί σήμερα 189 μέλη φαρμακοποιούς και εξυπηρετεί συνολικά περί τα 310 φαρμακεία μαζί με τους πελάτες στους 4 νομούς της Νότ. Πελοποννήσου.

Παρότι ο τελευταίος χρονικά Συν/σμός που δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα, ο όμιλος ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ. σήμερα είναι ο 5ος κατά σειρά μετά τον ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, τον ΣΥΦΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, τον ΠΕΙΦΑΣΥΝ και τον όμιλο ΣΥΦΑΚ σε πωλήσεις, που το 2017 ανήλθαν τα 69 εκατ. ευρώ κατέχοντας ηγετική θέση στους 4 νομούς της Πελοποννήσου.

Στον Όμιλο απασχολούνται 98 εργαζόμενοι με 15 αυτοκίνητα για τις διανομές και 12 μηχανάκια για την εξυπηρέτηση των φαρμακείων. Το 2009 μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Καλαμάτα 1400m2 αποθηκευτικών χώρων και 800m2 για γραφεία και αίθουσα συνελεύσεων ώστε να εξυπηρετούνται οι σημερινές και μελλοντικές ανάγκες του Συν/σμού και των φαρμακοποιών εξασφαλίζοντας ταχύτητα παράδοσης, περιορισμό λαθών και αποδοτικότερη λειτουργία του προσωπικού. Μηχανογραφικά ο ΣΥΦΑΝΟ.Π.ΠΕ χρησιμοποιεί το FARMAKON ERP και στην αποθήκη το εμπορικό πρόγραμμα ABERON που έχει βελτιώσει την παραγωγικότητα θεαματικά από το 2009 που άρχισε η χρήση του.

Η ανάπτυξη του Ομίλου και η επιτυχημένη πορεία του έχει στηριχθεί στον ανθρώπινο παράγοντα. Η εκπαίδευση του προσωπικού είναι θεμελιώδους σημασίας για την διοίκηση του Συν/σμού για αυτό και όλοι οι εργαζόμενοι εκπαιδεύονται σε θέματα που σχετίζονται με την θέση εργασίας και αφορούν τις καθημερινές ανάγκες σε θέματα που αφορούν την γενικότερη διαχείριση ποιότητας.

Η εταιρική υπευθυνότητα για τον Συν/σμό Φαρμακοποιών Νοτ. Πελοποννήσου αρχίζει από το εσωτερικό της εταιρίας στηρίζοντας με σεβασμό τους ανθρώπους του και ολοκληρώνεται με την συνεισφορά του σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία όπως το περιβάλλον, ο πολιτισμός και οι ανάγκες ανθρώπων μέσα από κοινωνικές πρωτοβουλίες. Στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του περιλαμβάνονται δράσεις όπως η παροχή ιατροφαρμακευτικού υλικού σε υπηρεσίες, οικονομική ενίσχυση σε πυρόπληκτες περιοχές, δωρεές σε κοινωνικές ομάδες κ.λ.π.

Προβλέποντας το περιβάλλον της φαρμακευτικής αγοράς τα επόμενα χρόνια η Διοίκηση του Ομίλου έχει αποφασίσει την σταδιακή μετάλλαξη της δραστηριότητας του σε παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τα φαρμακεία παράλληλα με την πώληση φαρμάκων και παραφαρμάκων. Έτσι ο Συν/σμός με τις συνεργασίες του δίνει την δυνατότητα στα φαρμακεία να εξυπηρετούν ασθενείς που έχουν ανάγκη οξυγονοθεραπείας και ανάγκη επιθεμάτων για κατακλίσεις με εκπαιδευμένο προσωπικό του Συν/σμού και των συνεργατών του.¨

Έχει αναπτύξει σε συνεργασία με άλλους συν/μους το δίκτυο Green Pharmacy που συμμετέχουν 53 φαρμακεία των 4 νομών. Το δίκτυο δραστηριοποιείται από το 2014 με επιτυχημένη δράση. Έχει δημιουργήσει με τα στελέχη του την "βάση παραφαρμάκων Green Pharmacy" με 69.000 κωδικούς και 20 κύριες κατηγορίες.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές μας

Εγγραφή στο Newsletter

  •  
© 2021 ΟΜΙΛΟΣ ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ. - All rights reserved.
Developed by LogicOne