Loading...
 
Καλάθι
Διεθνής Ημέρα Συνεταιρισμών
23 Jun 2023
Article image
Την 1η Ιουλίου το συνεταιριστικό κίνημα θα γιορτάσει τη Διεθνή Ημέρα Συνεταιρισμών για το 2023.

Με σύνθημα «Συνεταιρισμοί για τη βιώσιμη ανάπτυξη», θα δείξουμε πώς ο συνεταιριστικός τρόπος εργασίας, εμπνευσμένος από τις συνεταιριστικές αξίες και αρχές, έχει ως μέρος του DNA του την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Η Διεθνής Κοινότητα αναζητα τρόπους για την επιτάχυνση της προόδου στους Στόχους
Βιώσιμης Ανάπτυξης, συνεπως είναι μια πραγματικά καίρια στιγμή για να καταδειχθεί η συμβολή των συνεταιρισμών στην προώθηση της επίτευξης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Όπως δηλωσε ο προεδρος της Διεθνούς Συνεταιριστικής Συμμαχίας (ICA) στο ενδιάμεσο σημείο της Ατζέντας 2030, Ariel Guarco , "οι προσπάθειες μας πρέπει να εμβαθύνουν και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με περισσότερη συνεργασία.Οι επιχειρήσεις, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την οργάνωση της παραγωγής και της διανομής αγαθών και υπηρεσιών, πρέπει να επικεντρωθούν στον άνθρωπο και τον πλανήτη. Οι συνεταιρισμοί διαθέτουν ένα μοντέλο για να το κάνουν αυτό και το αποδεικνύουν εδώ και σχεδόν 200 χρόνια "

Ως φυσικοί φορείς συνεργασίας και ευημερίας για όλους, οι συνεταιρισμοί συμβάλλουν στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα σε όλες τις περιοχές του πλανήτη και σε όλους τους οικονομικούς τομείς.

Η Διεθνής Συνεταιριστική Συμμαχία (ICA) και η Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (Ο.Σ.Φ.Ε.) καλεί τους συνεταιριστές να γιορτάσουν τη Διεθνή Ημέρα Συνεταιρισμών και να δείξουν στον κόσμο τι μπορεί να επιτευχθεί μέσω της δύναμης της συνεργασίας.

Το φετινό θέμα της Διεθνούς Ημέρας Συνεταιρισμών, αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη, είναι:
"Συνεταιρισμοί: εταίροι για την επιτάχυνση της βιώσιμης ανάπτυξης".
 
© 2024 ΟΜΙΛΟΣ ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ. - All rights reserved.
Developed by LogicOne